om oss lagbilde2

Historie

Fra Bergenshallen stod ferdig i1968, som den 3. ishallen i Norge, har Norges beste og mest entusiastiske idrettspublikum hatt mange fantastiske opplevelser! Ishockey er, og blir, en av de største og mest populære idrettene i Norge, og Bergen og Bergenshallen er den arenaen de fleste hockeyspillere gleder seg aller mest til å besøke, bl.a. på grunn av den bergenske publikumsinteressen og entusiasmen. Med publikumsrekorder på over 5000 i toppserien, og over 2000 i 1. divisjon, og stemning som ikke engang Brann kan konkurrere med, har det trofaste bergenspublikumet hatt opplevelser de som opplevde det får frysebyger bare av å tenke på!

Dessverre har det også vært nedturer! Konkurser for Djerv i 1983, Bergen/Djerv i 1990 og Bergen Flyers i 2005 har satt sine spor! Men så viser det seg altså, gang på gang, at når produktet på isen er bra, er interessen og entusiasmen raskt tilbake! Glemt er skandaler og konkurser, og igjen viser ishockey sin storhet som publikumsidrett. Dessverre har ikke arenaen vår, Bergenshallen, klart å holde tritt med utviklingen! Hallen er nedslitt og holder ikke lenger den stander som kreves av en toppklubb. 5000 tilskuere i «badekaret» vil vi nok aldri få oppleve igjen, men i løpet av et par år vil det forhåpentlig dukke opp en ny og moderne arena som kan gi ishockeyen i Bergen, og landet for øvrig, den oppturen den fortjener!

Skal man oppsummere historien fra starten på 1970-tallet og frem til i dag, er det så mye som bør nevnes at plassen her nok ikke strekker til. Når vi likevel våger å nevne noe, kan man jo vanskelig komme utenom « I badekaret til Djerv» (Ove Thue, 1979), Rolf Kirkvaag jr, Lasse Backmann, Francois «Frenchy» Ouimet, Kjell Rune Milton, Wally Olds, Peter Horachec, Bjørn «Botta» Skaare, Mark Maroste, Roy Johansen, Knut Fjeldsgård, Frank Evensen, Peter Sundberg, brødrene Steinsland og, ikke minste kanskje den største helten av alle, Pål Erik Glomsaas! Siden 1992 har han, mer eller mindre sammenhengende, kontinuerlig vært en viktig del av ishockeyen i Bergen! Først som spiller, senere som trener de siste ….. årene, med «knapper og glansbilder» som betaling! Noe som forteller det meste om denne flotte «gutten».

Minnene vil leve videre, men nå er det snart klart for en ny sesong, en sesong vi tror vil bli enda bedre enn den forrige! Vi ønsker både gamle og nye tilskuere hjertelig velkommen til «badekaret» og mange hyggelige opplevelser!

Kjerneverdier

Mot

Gjennom mot, skal vi tørre og tenke utenfor boksen. Vi skal tørre tenke nysatsning, og skape kultur for fremtiden. Mot til å ta valg, som er til det beste for felleskapet. Mot til å ta rette valg, som ganger idretten og Bergen som by.

Ærlighet

Med ærlighet, skaper vi sunn kultur internt og eksternt. Ved ærlighet får vi frem det beste i oss mennesker. Med ærlighet som kjerneverdi, vil vi skape holdninger og kultur, som igjen ganger felleskapet over tid. Ærlighet krever mot, mot til å tørre ta de rette valgene, mot til å stå opp mot ukultur. Ærlighet forplikter, og engasjerer til fellesskapet.

Samhold

For en sunn drift og en sunn framtid, må vi ha samhold. Samhold i onde og gode tider, vil danne fellesskapet for framtiden. Ingen samhold, ingen progresjon. Gjennom informasjon, holdninger og medmenneskelighet, vil vi skape samhold og en kultur, som er til det beste for felleskapet.

Visjon

«Bergen Hockey- med ett brennende hjertet for idretten og byen vår»

Bergen er Norges nest største by, med kommende ishaller, vil vi få økt rekruttering. Med ett brennende hjerte, skal Bergen Hockey bidra med kompetanse og engasjement. Med ett brennende hjerte, skal vi løfte Bergen helt i toppen av Norsk hockey. Med ett brennende hjerte for idretten og Bergen som by, inviterer vi til ett felles løft, mot ett felles mål. En visjon stopper aldri, den inviterer til stadig utvikling og til det beste for felleskapet.

Marked

Bergen Hockey har siden midten på 2000 tallet, jobbet med små midler. Dugnad og hard jobbing, har stått i fokus. Klubben har jobbet med rekrutering og langsiktig utvikling av spillere. I forkant av forrige sesong, ble det lagt en 3 års plan. Med følgende mål: År 1= i toppen av 1.div. År 2 = Nå kvalifisering, År 3 = Opprykk til Get-ligaen. Iht denne planen, er vi faktisk ett år før skjema.

Vi har ett ungt lag, Bergensere på laget og få utenlandske spillere. Vi vil i tiden som kommer, fortsatt ha fokus på dette. Vi får stadig henvendelser fra unge Norske spillere, som ønsker seg til Bergen. Vi vil i tiden som kommer, ha fokus på å tilrettelegge for studier og jobb til spillere som vil til Bergen Hockey. Bergen By, har vel ett av landets beste utdanningstilbud, og dette vil vi dra nytte av.

Vi vet at det kommer flere ishaller i Bergen, som igjen betyr økt rekrutering. Vi skal selvsagt bidra ut til kommende klubber, med kompetanse og kunnskap om idretten vår. Vårt mål er at Bergen Hockey, skal være flaggskipet i Bergen. Tilrettelegge for at unge spillere som skarrer på r’n, skal drømme om en dag å spille i Bergen Hockey.

På selve markedssiden, har vi tatt store steg. I tillegg til Markedssjef, er det ansatt markedsansvarlig og 2 selgere. Vi regner med å ha på plass daglig leder ved årsskiftet.

Vi kan skilte om økt salg og god interesse i næringslivet, hvor alle er enige om at Bergen By MÅ ha ett hockey lag i toppen av Norsk hockey. Vi har lagt en 3 årsplan for marked, hvor vi tilknytter oss aktive samarbeidspartnere. Vi tilrettelegger for ett 3 årig samarbeid, med en økning på rundt 30 % hver sesong. På denne måten får vi en trygg og forutsigbar inntekt i fremtiden.

Kundepleie er vårt hovedfokus, i tillegg til at vi ønsker aktive samarbeidspartnere. Med det mener vi samarbeidspartnere som er med og utvikler samarbeidet. En partner som selv ser muligheter til utvikling av samarbeidet, for å utnytte samarbeidet og mulighetene vi har å tilby.

Vårt mål er 200 samarbeidspartnere innen årsskiftet, store som små partnere. Gjennom vår nettverksplan, skal vi skape en plattform for økt fokus på samarbeid, gjennom Bergen Hockey. Vårt slagord her er: «Vi handler av de vi kjenner».

Bergen og Bergensere er som vi alle vet, engasjerte, patriotiske og stolte mennesker. Bergen Hockey skal for framtiden engasjere på en slik måte at bergensere med sin patriotisme, kan være stolte av oss.

Derav vår visjon «Bergen Hockey- med ett brennende hjerte for idretten og byen vår»