om oss lagbilde2

Historie

Fra Bergenshallen stod ferdig i1968, som den 3. ishallen i Norge, har Norges beste og mest entusiastiske idrettspublikum hatt mange fantastiske opplevelser! Ishockey er, og blir, en av de største og mest populære idrettene i Norge, og Bergen og Bergenshallen er den arenaen de fleste hockeyspillere gleder seg aller mest til å besøke, bl.a. på grunn av den bergenske publikumsinteressen og entusiasmen. Med publikumsrekorder på over 5000 i toppserien, og over 2000 i 1. divisjon, og stemning som ikke engang Brann kan konkurrere med, har det trofaste bergenspublikumet hatt opplevelser de som opplevde det får frysebyger bare av å tenke på!

Dessverre har det også vært nedturer! Konkurser for Djerv i 1983, Bergen/Djerv i 1990 og Bergen Flyers i 2005 har satt sine spor! Men så viser det seg altså, gang på gang, at når produktet på isen er bra, er interessen og entusiasmen raskt tilbake! Glemt er skandaler og konkurser, og igjen viser ishockey sin storhet som publikumsidrett. Dessverre har ikke arenaen vår, Bergenshallen, klart å holde tritt med utviklingen! Hallen er nedslitt og holder ikke lenger den stander som kreves av en toppklubb. 5000 tilskuere i «badekaret» vil vi nok aldri få oppleve igjen, men i løpet av et par år vil det forhåpentlig dukke opp en ny og moderne arena som kan gi ishockeyen i Bergen, og landet for øvrig, den oppturen den fortjener!

Skal man oppsummere historien fra starten på 1970-tallet og frem til i dag, er det så mye som bør nevnes at plassen her nok ikke strekker til. Når vi likevel våger å nevne noe, kan man jo vanskelig komme utenom « I badekaret til Djerv» (Ove Thue, 1979), Rolf Kirkvaag jr, Lasse Backmann, Francois «Frenchy» Ouimet, Kjell Rune Milton, Wally Olds, Peter Horachec, Bjørn «Botta» Skaare, Mark Maroste, Roy Johansen, Knut Fjeldsgård, Frank Evensen, Peter Sundberg, brødrene Steinsland og, ikke minste kanskje den største helten av alle, Pål Erik Glomsaas! Siden 1992 har han, mer eller mindre sammenhengende, kontinuerlig vært en viktig del av ishockeyen i Bergen! Først som spiller, senere som trener de siste ….. årene, med «knapper og glansbilder» som betaling! Noe som forteller det meste om denne flotte «gutten».

Minnene vil leve videre, men nå er det snart klart for en ny sesong, en sesong vi tror vil bli enda bedre enn den forrige! Vi ønsker både gamle og nye tilskuere hjertelig velkommen til «badekaret» og mange hyggelige opplevelser!