Ølen Betong AS

DETTE ER ØLEN BETONG

Ølen Betong AS ble etablert i 1974 som et samarbeidsselskap mellom Berge Cementstøperi og Sunnhordland Støperi og Bygg. Begge med tradisjoner tilbake fra ca. 1950 med produksjon av ulike betongvarer. Disse firmaene opphørte i 1977, samtidig som Ølen Betong AS overtok og flyttet inn i nye produksjonslokaler på Bergsneset i Ølensvåg (nå: Vindafjord kommune), ca. 5 mil øst for Haugesund (E 134).

Ølen Betong Gruppen som består av flere hel- og deleide virksomheter, er i dag en av landets største produsenter av ferdigbetong-, elementer og betongvarer, med en omsetning på ca. 1,5 milliarder kroner (2015). Samlet har gruppen 450 medarbeidere.

Selskapene har samlet en logistikkdivisjon på 220 tunge kjøretøyer, foruten flere personbiler, trucker og hjullastere. Derav har Ølen Betong Transport AS ca. 100 lastebiler og ansvaret for logistikk på vegne av Ølen Betong AS. 

Ølen Betong AS er organisert i 3 produktdivisjoner:

  • Ferdigbetong
  • Betongvarer
  • Element

I 2007 etablerte Ølen Betong et datterselskap i Murmansk, nordvest i Russland, og åpnet fabrikkanlegg året etterpå. Her er nå betongblandeverk med høy kapasitet, elementfabrikk og verksted. I tillegg kommer logistikkavdeling og selskap for produksjon av tilslag til betongproduksjonen.

Ølen Betong har i dag 40 ansatte i Murmansk og har i prosjektsammenheng vært oppe i over 100.

Vår forretningsidè er:

Å produsere og omsette produkter i betong, samt tilknyttede produkter og tjenester som dekker behovet i bygg og anleggsmarkedet.